Ludzie, w kombi drożej :diabelski_usmiech ( zakumiacz = plus dwie szyby więcej!)
[O1] Automatyczne wyłączenie świateł po zgaszeniu auta
Zwiń
X
-
[O1] Automatyczne wyłączenie świateł po zgaszeniu auta
Witam. Wszędzie pełno jest opisów, jak nie zapomnieć włączyć świateł w ciągu dnia, jak mają się włączać automatycznie itd. U mnie po włożeniu i przekręceniu kluczyka bez startu rozrusznika przednie światła krótkie włączają się automatycznie (bez tylnych), nie trzeba używać włącznika świateł. Przy starcie rozrusznika gasną na chwile i gdy silnik zaskoczy, to znów świecą. Chcę używać także świateł tylnych, więc włączam je włącznikiem świateł. Jednak kiedy wyłączam kluczykiem auto, to światła działają nadal i jeśli wyjdę z auta i zapomnę przekręcić wyłącznika świateł w pozycję wyłączoną, to akumulator się rozładuje. Czy można coś na to zaradzić i jak, bo pewnie vagiem nie da rady?
Silnik 1.9 TDI ATD, rocznik 2000 już po lifcie ze Szwajcarii.sirwolf78
-
-
Tak, nie dodałem, że z tym mikrostykiem też mam problem i raz działa, raz nie. Sprawdzę, czy brzęczyk działa. Jednakże chodzi mi o to, aby pomijając nawet przypominające działanie sygnału dźwiękowego, światła wyłączały się po wyłączeniu silnika mimo pozostawienia ich włącznika w pozycji świateł mijania.sirwolf78
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez sirwolf78światła wyłączały się po wyłączeniu silnika mimo pozostawienia ich włącznika w pozycji świateł mijania.ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Racja, świecą tylko postojowe, a brzęczyk działa przy otwartych drzwiach. Wracając do tematu i do celu, który chciałbym osiągnąć... Postojowe niech będą zapalane poprzez środkowe położenie przełącznika świateł, ale przy przekręceniu w pozycję świateł mijania chciałbym, aby wszystko gasło po wyłączeniu silnika.sirwolf78
Komentarz
-
-
jest banalny sposób
wystarczy wyjać włącznik swiatel ,
znależć stały (+) , odciąć
następnie znależć (+) po stacyjce ,
i juz mamy 90% roboty zrobione
teraz podłączamy przekzźnik do (+) stałego , który odcieliśmy , drugi styk podłączamy do wtyczki , tam gdzie był stały (+)
teraz sterowanie przekaźnika , (-) bierzemy z brazowego z wtyczki
i po robocie
teraz ktos zapyta oczywiscie a co z postojówkami ?
wystarczy przełączyc kierunkowskaz i zapala sie obydwie stronyjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
nie bardzo bo caly prąd na zasilanie swiatel bedzie szedl po stacyjce, moze tego nie wytrzymac, dlatego przekaźnik
ciężko mi prościej to wytłumaczyć ... dwa styki przekaznika zwierają i rozwieraja obwód stałego plusa
dwa pozostałe sterują tym zwieraniem i rozwieraniem biorąc plusa z tego co si epojawia po włączeniu stacyjki no i masajest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz